Afectiuni

Cataracta

Cataracta este o afectiune oftalmologica care produce opacitate asupra lentilei din interiorul ochiului.

Peste 70% din oamenii de peste 60 ani prezinta afectiuni datorate cataractei. Factorul principal al aparitiei cataractei este varsta dar si expunerea indelungata la razele UV. Cataracta poate avea mai multi factori declansatori precum fumatul, consumul excesiv de alcool si factorii genetici.

Tratamentul cataractei este eficient doar prin interventie chirurgicala, medicul specialist oftalmolog inlocuind cristalinul cataractat cu un cristalin articicial.

Specialistii  nostri te pot ajuta !

Glaucomul

Glaucomul reprezinta o serie de afectiuni oculare care produc leziuni la nivelul nervului optic.
Glaucomul este o boala cronica progresiva fara tratament dar care detectat la timp poate beneficia de ingrijire medicala care poate stopa evolutia acestuia.

Aceasta afectiune poate aparea la orice varsta, dar este mai des intalnita in cazul persoanelor care au peste 60 ani. Pentru diagnosticarea si tratarea acestei afectiuni, este nevoie de o examinare detaliata a ochilor care poate include, masurarea presiunii intraoculare, examinarea nervului optic, examinarea unghiului de drenaj, verificarea campului visual, si masurarea grosimii corneei.

Specialistii  nostri te pot ajuta !

Retinopatie diabetica

Diabetul este o boala metabolica, care presupune afectarea intregului sistem vascular, inclusiv la nivelul ochilor, aducand in timp modificari, numite retinopatie diabetica.

Retinopatia diabetica este o afectiune a vaselor de sange care hranesc retina, acestea in timp devenind mai slabite, se rup si scapa fluid si sange in retina. Pacientii diagnosticati cu diabet zaharat trebuie sa efectueze un set de analize care pot cuprinde, examenul clinic oftalmologic, examenul fundului de ochi, angiografia fluoresceinica, ecografia, tomografia retiniana OCT si fotografii color stereoscopice de fund de ochi. In functie de gravitatea afectiunii, tratamentul poate consta in urmarirea atenta a bolii, tratamentul cu laser, iar in cazurile avansate sunt necesare operatii complexe pe retina si corpul vitros.

Specialistii  nostri te pot ajuta !

Vicii de refractie

In cazul miopiei exista doua cauze ale aparitiei acestei afectiuni si anume corneea cu forma anormala si a doua cauza poate fi ca unul dintre globurile oculare este prea lung.

Hipermetropia este exact opusul miopiei deoarece in acest caz globul ocular este prea scurt, iar forma anormala a corneei sau a cristalinului poate cauza, de asemenea, hipermetropia.

In cazul prezbiopiei, lentilele ochilor isi pierd din flexibilitate, deteriorand forma prin care ochii se concentreaza pe obiectele aflate la distanta. Tratamentul acestor afectiuni difera in functie de varsta si tulburarile obiective sau subiective pe care le are pacientul. In functie de afectiunea fiecarui pacient, tratamentul poate consta in prescrierea de catre medicul oftalmolog a unei perechi de ochelari sau a unei perechi de lentile de contact.

Specialistii  nostri te pot ajuta !

Degenerescenta maculara legata de varsta

Aceasta afectiune prezinta deteriorarea maculei. Macula este o parte mica a ariei retinei la nivelul fundului ochiului care ne permite sa vedem clar si sa ne indeplinim activitatile zilnice care au in vedere detaliile fine, precum cititul.

Degenerescenta maculara legata de varsta nu afecteaza vederea periferica, nu apare orbirea completa, dar vederea centrala este afectata atat pentru distanta cat si pentru aproape. Aceasta boala afecteaza initial un singur ochi, dar in timp fara tratarea acesteia poate exista posibilitatea afectarii ambilor ochi. Tratamentul acestei afectiuni s-a dovedit a fi unul foarte eficient, constand in injectarea intraoculara a unei substante.
Pentru a evita aparitia acestei boli este indicat ca din consultul oftalmologic sa nu lipseasca testarea acuitatii vizuale, masurarea tensiunii intraoculare, examenul de camp vizual si dilatarea pupilei pentru un examen al fundului ochiului.

Specialistii  nostri te pot ajuta !

Rejuvenare faciala

Rejuvenarea faciala este un tratament folosit pentru imbunatatirea si intinerirea aspectului tenului. Tratamentele cu toxina botulinica au revolutionat medicina estetica, iar tratarea ridurilor prin injectarea toxinei la nivelul muschiului, reprezinta astazi cea mai eficienta si frecventa procedura estetica non-chirurgicala.

Fillerele cu acid hialuronic sunt realizate de catre un specialist in estetica, acestea oferind rezultate impecabile de lifting. Pentru a beneficia de aceste fillere cu acid hialuronic, este important sa respectam anumiti pasi si anume, consultul medical, injectarea cu acid hialuronic dupa aplicarea anestezicului local si hidratarea.

Specialistii  nostri te pot ajuta !

Formatiuni tumorale cutanate

Tumorile cutanate pot fi reprezentate de un abces, o proliferare celulara necanceroasa, o poliferare celulara canceroasa sau de o colectie lichidiana.

Orice tumora are doua componente principale si anume stroma tumorala si parenchimul tumoral, compuse din tesut conjunctiv si vase sangvine de neoformatie. Tumorile benigne au o crestere expansiva, comprimand tesuturile din jur, fara a da metastaze, in timp ce tumorile maligne au model de crestere invaziv, infiltrand tesuturile din jur si avand capacitatea de a metastaza. Tratamentul este in functie de afectiunea fiecarui pacient, acestea fiind chirurgicale sau nechirurgicale. In cazul tratamentelor chirurgicale, se aplica anestezicul si are loc excizia leziunii, iar la tratamentul nechirurgical exista cateva alternative precum, crioterapia, chiuretarea, cauterizarea chimica si electrocauterizarea.

Specialistii  nostri te pot ajuta !